Notícia

Com superar la síndrome postvacances menjant ous?

Com superar la síndrome postvacances menjant ous?


2019-09-18

Apatia, estat d'ànim baix, ansietat, pèrdua de la gana, alteracions de la son… Si manifestes alguns d'aquests símptomes segurament pateixes l'anomenada síndrome postvacances. Sempre resulta dur tornar a la rutina després de la desconnexió de les vacances, però tenim bones notícies: incloure ous a la teva dieta t'ajudarà a superar-ho.

Sabies que els ous són un aliment ric en triptòfan? El triptòfan és un aminoàcid essencial perquè l'organisme fabriqui serotonina, l'anomenada ‘hormona de la felicitat’, que millora el nostre estat d'ànim. S'estima que cada 100 g d'ou contenen 156 mg de triptòfan a la clara i 282 mg al rovell.
 
El triptòfan també està relacionat amb la producció de la melatonina, que regula el cicle de la son, i facilita l'assimilació de vitamina B3 (niacina), que el cos crea i utilitza per convertir els aliments en energia. A més, ajuda a mantenir sans el sistema nerviós, l'aparell digestiu i la pell.
 
Així que ja ho saps, inclou ous en la teva dieta; es convertiran en el teu gran aliat per superar la síndrome postvacances. I en qualsevol cas, no et preocupis en excés, aquest procés no acostuma a durar més de 2 o 3 de setmanes; si dura més, i afecta negativament la teva qualitat de vida consulta un especialista per tal de descartar altres possibles causes.
 
I per a ajudar-te a superar aquests símptomes, et recordem alguns consells de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Ansietat i l'Estrès, que et seran molt útils tant per afrontar aquest període com per prevenir les conseqüències negatives de l'estrès en general:
 
• Incorpora’t a la feina a poc a poc i, si pot ser, comença per al més plaent.
 
• Aprofita el temps dels àpats com a moments de descans i ruptura amb les teves activitats professionals. Aprofita l’hora de dinar per fer vida social i familiar.
 
• Dorm prou, l'ideal són vuit hores però l'important és que en llevar-te et sentis descansat.
 
• Deixa el treball a l'oficina, tant els papers com les preocupacions.
 
• Practica alguna activitat física moderada que t'ajudi a relaxar-te.
 
• Organitza el teu temps establint horaris; és fonamental per poder descansar no estar preocupats, no patir continus ensurts o oblits importants, etc.
 
• Prioritza tasques, no sempre podem fer-ho tot. Aprèn a dir no!
 
• No analitzis contínuament els problemes o les alternatives: això genera ansietat.
 
• Practica la relaxació habitualment, dedicant temps per a tu fent alguna activitat que t’agradi, com escoltar música, llegir un bon llibre, ballar o gaudir d'una conversa amb els amics i la família.
 

Últimes Notícies