Notícia

 «L’ou és un dels aliments més versàtils a la nostra cuina»

«L’ou és un dels aliments més versàtils a la nostra cuina»


2020-07-08

Avui ens fa especial il·lusió entrevistar la Mireia Carbó per a la nostra secció ‘Gent de l’Ou’ perquè ella va ser un dels primers xefs mediàtics que ens va ‘enganxar’ per la seva espontaneïtat i amb qui hem aprés durant els anys un munt de receptes fàcils, saludables i sempre delicioses. Desprès de 25 anys dedicant-se al món de la cuina: estudis, restaurants, pastisseria, tele i ràdio, llibres, etc..... i, sobretot, donant classes de cuina, l’any 2015 es va atrevir a obrir la seva pròpia escola. Una nova aventura per a la seva trajectòria professional i un somni personal fet realitat. I en aquesta nova aventura, ens hem ficat a la seva cuina, una col·laboració molt especial per nosaltres ja que compartir amb ella una estona és carregar-se d’energia. Estigueu atents al seu web (www.mireiacarbo.com) ja que al setembre farà un curs monogràfic d’ous on segur que aprendrem moltíssim.

L’ou és un dels aliments més versàtils a les nostres cuines. Quines són les principals formes de cuinar un ou?
 
Bufff!!! Faríem una llista molt llarga doncs l’ou es pot cuinar de mil maneres!! Ferrats, escalfats, durs, remenats, poché, passats per aigua, truita......
 
I a part de com a ingredient principal, quins altres usos tenen?
 
Formen part de moltes preparacions de pastisseria com el pa de pessic, galetes, briox, merengues i un llarg etcètera al món del dolç. També serveixen per pintar i donar color daurat a moltes masses i consistència a mandonguilles de carn, peix o verdures. L’ou és, sens dubte, un dels ingredients més utilitzat i més versàtil a les nostres cuines.
 
Quin és el teu plat favorit amb ous a casa?
 
Truita de patates, sucosa... molt sucosa i amb ceba.
 
Què opines de modes d’Instagram com els cloud eggs o l’egg salad sandwich?
 
Totes aquestes modes estan molt bé perquè aporten idees per ajudar  la gent a cuinar els ous a casa de maneres diferents a les que  potser no estem acostumats. I en la varietat i creativitat està el gust.
 
Quina és la millor forma de conservar-los?
 
A la nevera. Penseu que a casa tan bon punt en gastem molts com triguem uns dies a gastar-ne, per tant, el millor és posar-los a la nevera.
 
S’han de rentar els ous?
 
Nooooooo! L’ou té una pel·lícula natural que el protegeix de l’exterior; si el rentem el deixaríem   sense protecció davant dels agents externs. No és aconsellable rentar-los per emmagatzemar-lo.
  
Quina és la pregunta sobre els ous que més et fan els teus alumnes?
 
Si es guarden a la nevera o fora.
 
Quins són els teus reptes professionals més immediats? En aquests moments estic plenament dedicada, amb tot el cor i la ment, d'una banda a la redacció del meu quart llibre, que espero que us agradi molt, i  de l'altra, a impulsar de nou l'activitat de l'escola després de l'aturada pel covid-19. Aprofito des d'aquí per donar-vos les gràcies a tots  pel vostre suport i els vostres missatges de carinyo. Des de la cuina de l'escola us hi esperem a tots. Tenim moltes ganes de veure-us de nou!!!!!
 

El test dels #EggsLoversLiderou

Quin és el plat amb ous que més li agrada? Truita de patates sucosa i amb ceba.
 
Ous: per esmorzar, dinar, berenar o sopar? Dinar i sopar.
 
Quants ous menja a la setmana? 4 o 6 ... sempre parells, jajjaja.
 
Expliqui’ns el seu truc definitiu a la cuina per cuinar ous? El truc és tenir-ne sempre ous a la cuina perquè de ben segur que us solucionaran més d’un àpat.
 
La truita de patates, amb o sense ceba? Amb ceba.
 
Els ous ferrats, amb ‘puntilla’ o sense? Sense.
 
I la pregunta del milió: què va ser primer, l’ou o la gallina? Jajajja.
 
 
 
 
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
 
Coneix la campanya ‘Gent de l'Ou’:
www.inprovo.com/gente-del-huevo
@la.hueveria (Instagram)
@lahueveria_ (Twitter) 

Últimes Notícies