Notícia

Food for good BCN, la iniciativa solidària de la restauració

Food for good BCN, la iniciativa solidària de la restauració


2020-05-14

En situacions difícils, la societat acostuma a treure la seva vessant més solidària i en el sector de l’alimentació han sorgit diverses iniciatives que aporten el seu granet de sorra per fer front als efectes negatius de la crisi del covid-19, sobre tot en els col·lectius més desfavorits. Avui us volem parlar de Food for Good BCN

De seguida que es va decretar l’estat d’alarma fa dos mesos, un grup de xefs, restauradors, propietaris de restaurants i proveïdors es van posar d'acord per portar mentre duri l’emergència sanitària mil menús diaris saludables i equilibrats a aquelles persones que més ho necessiten en aquests moments, especialment les sense llar. 
 
Els destinataris han sigut una quinzena d’entitats com la Fundació Lluís Companys, la Associació Baluard, Fundació Arrels, la Fundació Ared, Càritas, o el col·lectiu Metzineres, entre d’altres, que també han donat suport logístic i humà per fer possible aquesta tasca. L’objectiu inicial s’ha vist superat per la suma de molts esforços comuns i la setmana passada es va arribar a 4.000 menús repartits.
 
Hem parlat amb una de les seves impulsores, la xef i estilista gastronòmica, Eva Hausmann, i una d’aquelles persones amb les que quan hi parles de seguida perceps el seu compromís i la seva contagiosa positivitat. Ella ens recorda que “És un moment en què tots hem de tenir cura de tots. I sense excuses! Food for Good neix d’una iniciativa de professionals del sector, som 40 voluntaris, tot@s hem posat el nostre granet de sorra, i per nosaltres significa: compromís, solidaritat, empatia i emprenedoria”.
 
Com ells, hi ha moltes altres iniciatives sorgides del mon de la gastronomia i amb els que Food for Good estan connectades creant una comunitat col·laborativa de restauradors solidaris, com Health Warriors i Food4Heroes Bcn, que donen suport al personal sanitari dels nostres hospitals fent-los arribar àpats i aliments per fer més lleugera la seva lluita contra el Covid-19; Onces de felicitat, que regala xocolata a les famílies i nens de col·lectius més vulnerables, o Menjar amb tu, una iniciativa de La Vanguardia que també contribueix a alimentar als més desafavorits. Entre tots han sumat esforços i en tan sols 8 setmanes han aconseguit alimentar més de 80.000 persones.
 
Modestament, des de Liderou hem col·laborat amb Food for Good, donant 4.000 ous ja cuits de la nostra gama d’ovoproductes pel canal Horeca, aportant als seus menús solidaris una proteïna d’alta qualitat i nutrients essencials recomanats per a totes les edats i de fàcil digestió.
 
Des d’aquest bloc volem, d’una banda, agrair a Food for Good i a la resta d’iniciatives solidàries que han sorgit arreu del territori la tasca realitzada i, d’una altra, convidar tothom a treure la seva vessant més solidària, ja sigui des de l’acció personal o empresarial, perquè estem convençuts que:
 

Només junts podrem avançar!  

 
 
* Font i crèdits fotos: Food for Good

Últimes Notícies