Notícia

Liderou entra a les cuines del Culinary Institute de Barcelona

Liderou entra a les cuines del Culinary Institute de Barcelona


2019-03-04

Sempre ens ha agradat posar-nos el davantal i compartir experiències als fogons amb els alumnes de les escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya. Sabem que ells són els futurs cuiners i, per això, hi impartim xerrades periòdicament; perquè per cuinar amb ous cal conèixer-ne els beneficis nutricionals i la seva gran versatilitat a la cuina.

El passat 28 de febrer, la nostra directora, Dolors Callís, va compartir la seva experiència i coneixements amb els alumnes del Culinary Institute de Barcelona (CIB), una escola de cuina amb vocació de transformació de la cuina actual, que va obrir a finals de l’any passat.
 
Després d'una breu introducció sobre la tradició centenària de la nostra companyia, la Dolors va repassar de forma didàctica algunes informacions sobre els valors nutricionals de l'ou, les característiques comercials #delagranjaataula (producció, classificació, etiquetatge i marcatge), els requisits de seguretat alimentària durant tota la cadena de l'ou, així com alguns consells per conservar-los i manipular-los a la cuina.
 
I és clar, també va repassar els avantatges dels ovoproductes, imprescindibles per normativa en la restauració i molt útils per als professionals, ja que permeten el compliment de la normativa de seguretat alimentària, economitzen temps i recursos, faciliten l'emmagatzematge i l'elaboració dels plats i redueixen els residus orgànics.
 
La nostra directora també va aclarir alguns falsos mites sobre l’ou, com el que relaciona el consum d'ou amb l'augment del colesterol: diversos estudis científics avalen que aquest mite està completament superat i que una persona sana pot menjar un ou al dia, sempre en el marc d'una dieta equilibrada i uns hàbits de vida saludables.
 
Aquesta sessió serà la primera d'una sèrie de xerrades adreçades a les promocions de cuiners de la nova escola, però, a més, els ous Liderou entraran a les seves cuines i seran la base de totes les seves elaboracions, gràcies un acord de col·laboració amb el CIB. D'aquí, la importància de conèixer en profunditat un aliment tan complet nutricionalment i tan versàtil a la cuina com l'ou
 
CIB: multiculturalitat, creativitat i innovació
 
“Sabem que vivim en un món que canvia constantment de paradigma, que demanda un nou tipus de professionals capaços d'aportar solucions de valor, en el qual la tecnologia, la creativitat i la innovació són uns valors estratègics. Per això, hem adaptat a la gastronomia internacional el model docent utilitzat a Silicon Valley, la meca de la tecnologia digital”. Aquesta és la idea amb la qual el xef Pep Nogué, els consultors Ferran Fisas i Josep Gala, i l'expert en innovació educativa, Francesc Balagué, van començar a dibuixar el que avui és el Culinary Institute of Barcelona, un projecte pedagògic per formar als professionals que lideraran les cuines i els restaurants del segle XXI.
 
L'escola està situada en una nau 1.600 m2 d'espai actiu, amb tres aules de cuina, un obrador de pastisseria, dos amfiteatres i quatre aules dinàmiques amb un mobiliari i distribució que fomenta la interacció entre l'alumne i el professor. En aquest espai, els programes formatius constitueixen una experiència única i irrepetible, basada en la multiculturalitat, la creativitat i la innovació. 

Últimes Notícies