Notícia

Fas dieta? Menja ous!

Fas dieta? Menja ous!


2018-01-23

Després de les celebracions nadalenques, de ben segur que molts de vosaltres us heu proposat per al nou any menjar millor i fer esport per perdre els quilos de més guanyats. Nosaltres tenim dos bons arguments perquè introdueixis l'ou en la teva nova dieta sense remordiments.

Tots sabem que l'ou és un dels aliments més complets que existeixen. El rei de la cuina es caracteritza pel seu alt valor nutritiu, que proporciona al nostre organisme un còctel complet i saludable de proteïnes, carbohidrats, greixos, fibra alimentària, vitamines i aminoàcids essencials... I amb només 70 calories! Per això, ens encanta anomenar-lo “l’aliment rodó”, i no ens cansarem de repetir-ho.

Però, sabies que també pot ser el nostre aliat si volem fer un règim per aprimar-nos? Principalment, per dos motius: com que té un efecte saciant, ens ajuda a no picar entre hores si el prenem per esmorzar i, a més, facilita l’absorció dels nutrients de les verdures crues i es converteix en un excel•lent complement de les nostres amanides, alhora que aporta color i gust. Menjar sa no ha de ser avorrit! Com sempre, per descomptat, dins d'una dieta equilibrada i una vida activa i saludable.

Efecte saciant

Els nostres avis deien que calia “esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un captaire” i quina raó tenien! Que l’esmorzar és un dels plats principals del dia és una obvietat, però encara moltes persones surten de casa amb un simple cafè per passar tot el matí. Aquest hàbit tan estès és un gran error, perquè en arribar l'hora del dinar l'organisme està famolenc i necessita ingerir més quantitat de greixos per sentir-se saciat, a més de produir altres efectes metabòlics que poden contribuir a l'augment de pes.

Per això, gaudir d'un bon esmorzar és un hàbit molt sa que contribueix a perdre pes. Un estudi publicat a l' International Journal of Obesity va demostrar que les persones adultes que mengen ous durant l'esmorzar poden arribar a perdre fins un 65% més de pes. Els ous tenen un efecte saciant i menjant-ne un parell per esmorzar arribarem sense excés de gana a l’hora de dinar, evitant afartar-nos. A més, com que l’ou ens aporta una proteïna d'alta qualitat i l’energia necessària per a tot el matí, no ens sentirem fatigats ni ens caldrà picar entre hores i podrem complir millor un pla d’aprimament.

Dos ous al dia poden semblar molt, però podem afirmar que el mite dels ous i el colesterol ha quedat bandejat. Els darrers estudis confirmen que la ingesta d'ou no altera els nivells de colesterol ni de triglicèrids. Per això, si es tracta d'un adult sa, menjar ous diàriament no eleva el risc cardíac i aporta un alt percentatge de proteïnes de bona qualitat, al costat de vitamines necessàries per mantenir el cos sa i aprimar-se sense passar gana. No tingueu por d'incloure’ls a la vostra dieta diària.

Ous i amanida, combinació guanyadora

Segons un altre estudi publicat a American Journal of Clinical Nutrition l'addició d'ous a les amanides permet absorbir millor els carotenoides presents als vegetals crus. Els carotenoides són els pigments de color vermell i groguenc de les pastanagues i els tomàquets. Dos dels més coneguts són el betacarotè, principal font de vitamina A i essencial per al creixement, el funcionament de sistema immunitari i la vista, i el licopè, un excel•lent antioxidant, amb propietats que poden ajudar a prevenir el risc de malalties cardiovasculars, diabetis, càncer i degeneració macular. A més, aporten nutrients beneficiosos que ajuden a combatre la inflamació i a recuperar el to muscular després de practicar esport.

Ja ho saps! Com a opció per dinar o sopar, prepara una amanida de fulles verdes, amb un llit de verdures de colors com els tomàquets i les pastanagues i afegeix-hi uns ous de gallina o guatlla bullits. A més d'aportar-hi gust i color, el teu cos assimilarà millor els nutrients d'aquests vegetals i podràs seguir el teu pla de dieta i activitat física per a l'any que comença. Això sí, recorda evitar els fregits i altres coccions que poden afegir greixos, la millor opció és bullit o escumat.

I recorda: cuina amb imaginació!

Bon profit #egglovers!

Últimes Notícies