Notícia

L’Ou, molt més que la proteïna perfecta

L’Ou, molt més que la proteïna perfecta


2020-10-08

Com cada any, demà celebrem un dia molt especial per nosaltres com a productors amb més d'un segle de tradició avícola i per tots vosaltres #EggsLoversLiderou, que us encanten els ous de mil i una maneres, i tant per esmorzar, dinar, berenar o sopar. El Dia Mundial de l'Ou se celebra des del 1996 per crear consciència sobre els seus beneficis i la seva importància en la nutrició humana. Feliç Dia Mundial de l'Ou!!!

Els ous han estat reconeguts com una font inesgotable de proteïnes durant molts anys, ja que contenen la proteïna de més alta qualitat disponible de manera natural. No obstant això, els beneficis de menjar-ne són molt més amplis que els que aporta només la proteïna, ja que són una font saludable i sostenible de nutrients essencials necessaris per a totes les etapes de la vida.
 
Contenen la majoria de les vitamines, minerals i antioxidants que necessita el cos humà i sovint se’ls denomina "píndoles de vitamines" naturals, i per una bona raó: aporten 14 nutrients essencials, incloses les vitamines A, B i E, així com àcid fòlic, ferro i zinc.
 
Proporcionen una de les quantitats més altes de colina entre les fonts d'aliments naturals, un nutrient que sovint es consumeix poc, però és fonamental pel desenvolupament neurocognitiu i la salut durant tota la vida. Això fa que els ous siguin reconeguts com un aliment particularment important per a les dones embarassades i lactants a moltes regions del món.
 
Un altre nutrient essencial que es pot trobar en els ous és la vitamina D, clau per a enfortir els ossos i tenir dents sanes. S'estima que al voltant de mil milions de persones a tot el món tenen nivells baixos de vitamina D, i els ous són un dels pocs aliments que contenen de manera natural aquest nutrient essencial.
 
No obstant això, no són només els beneficis substancials per a la salut els que fan que els ous siguin un excel·lent aliment per mantenir una dieta saludable. Els ous també es produeixen de manera sostenible, la qual cosa els converteix en una excel·lent opció per a alimentar a la creixent població mundial.
 
Els ous es consideren una font de proteïnes de baix impacte ambiental a causa de la millora de l'eficiència i a les millores contínues aplicades tant en la granja com en la cadena de subministrament de l'ou. Requereixen molt poc ús d'aigua en la seva producció i la petjada ambiental de l'ou s'ha reduït significativament en els últims 50 anys.
 

En definitiva, la celebració del Dia Mundial de l'Ou demà divendres, 9 d'octubre, ens permet recordar els innombrables beneficis que ens aporten els ous.

 

I tu, amb quin plat fet amb ous ho penses celebrar?

 

  
 
Font: Institut d'Estudis de l'Ou *Creat en 1996 per a promoure la informació amb base científica, la divulgació i la recerca entorn de l'ou, l'Institut és una associació sense ànim de lucre que agrupa associacions i empreses relacionades amb el sector de l'ou i impulsen la seva activitat. Cada any celebra el Dia Mundial de l'Ou lliurant el Premi a la Investigació i el Guardó d'Or.  

 

 
Més info: 
Web: www.worldeggday.com 
Twitter: @WorldEggDay #WorldEggDay #DiaMundialDelOu
Instagram: @World_Egg_Day #WorldEggDay #DiaMundialDelOu
Facebook: @WEggDay

Últimes Notícies