Notícia

Per què és important menjar ous si estàs embarassada?

Per què és important menjar ous si estàs embarassada?


2020-01-14

Sabies que l'ou és un dels aliments més rics en colina? Què és i perquè és tan important durant l'embaràs? Com hem dit altres vegades, l'ou és un còctel concentrat de nutrients i, precisament degut a la colina, un dels aliments que no poden faltar a la dieta de les embarassades. T'expliquem per què.

La colina és un nutrient essencial particularment important durant l'embaràs, ja que contribueix al desenvolupament òptim del cervell del fetus. La EFSA (Agència Europea de Seguretat alimentària) recomana una ingesta de 480 mg/dia d'aquest nutrient i només dos ous grans contenen més de la meitat de la ingesta diària recomanada.
 
La major proporció de colina es concentra en el rovell, per això et recomanem no seguir algunes modes que aconsellen menjar només la clara i consumir sempre l'ou sencer. Li segueixen carns i peixos, cereals integrals, verdures, fruites i greixos, però en proporcions inferiors.
 
Menjar ous és també molt important durant la lactància, ja que durant les primeres etapes de la vida les necessitats de colina per a la construcció d'estructures del sistema nerviós són més elevades. La llet materna té una concentració 60 vegades més gran que la de la sang; per això és tan important una ingesta suficient de colina per part de la mare, a més d'altres nutrients que també es poden trobar dins l'ou.
 

Altres avantatges de menjar ous durant l'embaràs

1- Aporta energia: Ja sigui per causes hormonals, cansament o estrès, la dona pot sentir-se amb menys energia de l'habitual per la qual cosa incloure ous durant l’esmorzar l'ajudarà a tenir les piles carregades durant tot el dia.

2- És ric en àcid fòlic, un nutrient essencial per reduir de manera considerable els riscos de malformacions del fetus, naixement prematur o retard en el creixement. La seva manca també pot afectar la mare, provocant anèmia i augmentant el risc d'avortament espontani. Una ració (dos ous mitjans) representen el 35% de la ingesta diària recomanada.
 
3- Ajuda a controlar el pes: Sens dubte és una de les preocupacions de tota embarassada i l'ou és un aliment poc calòric, només 70 calories per a un ou mitjà. A més, pel seu efecte saciant et resultarà més fàcil evitar ‘picar’ entre hores.
 
4- Té un alt contingut en vitamines i proteïnes, fonamentals per al desenvolupament òptim dels teixits, contribuint al fet que tant la dona com el fetus comptin amb un sistema muscular fort.
_ _ _ _ _ _ _ _
 

Vols més raons per a incloure ous a la teva dieta?

 

* Més info: Si vols saber més sobre l'ou i la dona et recomanem la guia de l'Institut d’Estudis de l'Ou.

Últimes Notícies