Notícia

El fundador de Liderou, Miquel Callís, Premi Banyolí de l’Any 2016

El fundador de Liderou, Miquel Callís, Premi Banyolí de l’Any 2016


2016-09-26

Reconeixement a tota una vida de passió per l’empresa, la família, l’esport i la política

“Puc dir que he estimat i m’ha apassionat tot el que he fet, i sempre m’han guiat dos pilars imprescindibles: l’esperit de millora i el sentit de país”. Amb aquestes paraules va agrair Miquel Callís el guardó Banyolí de l’Any durant la gala de lliurament celebrada el 23 de setembre i presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. Des de fa vuit anys, l'Ajuntament de Banyoles concedeix aquests guardons per reconèixer la feina de persones, col•lectius i empreses de la ciutat i del Pla de l'Estany.

Si revisem la història de Banyoles dels darrers 50 anys, feta de petites històries particulars, sempre hi trobarem, de forma més o menys directa, la participació de Callís com a persona emprenedora i impulsora de tot tipus de projectes, activa i generosa. Per això, aquest premi és, sens dubte, un reconeixement a tota una vida de passió per l'avicultura i dedicació a la seva ciutat.

Molt emocionat, va compartir el premi amb la seva dona Ana Maria, que tal com ell explica va conèixer “quan ella passejava per Banyoles amb el seu millor somriure i li va robar el cor”. Des de llavors, de la seva mà, han recorregut un llarg camí, acompanyats de les seves dues filles, que també formen part de l’equip de Liderou, ja en la quarta generació de la saga, i dels seus tres néts.

Una tradició familiar centenària

Miquel Callís va néixer el 5 de setembre de 1933 a Banyoles. Molt jove, va decidir posar-se a treballar al negoci familiar de venda de pollastres i d’aviram, que el seu avi fa fundar el 1920. L’any 1968, funda Miquel Callís, S.A., dedicada a la venda de pollastres sacrificats, i, sis anys més tard, va crear la marca Don Pollo, que esdevé líder en el sector. Un bon exemple de la capacitat emprenedora de Callís és el fet que va ser el primer fabricant espanyol de croquetes , canelons i pollastre precuinats. El 1995, amb 62 anys, inicia una nova etapa amb la creació de l’empresa d’ous per incubar Miquel Avícola i la marca d’ous de consum Liderou.

Paral•lelament a la seva trajectòria empresarial, ha estat una figura cabdal en la creació de la comarca del Pla de l’Estany i el desenvolupament de Banyoles, essent president de la mancomunitat, òrgan previ al Consell Comarcal. Va ser candidat per CiU a les primeres eleccions municipals a l’Ajuntament el 1979. Ha demostrat ser, per sobre de tot, un polític pactista amb una gran capacitat de diàleg.

En l’àmbit de l’esport, la seva altra gran passió, ha sigut vicepresident i diputat d’Esports de la Diputació de Girona i primer representant territorial d’Esports de la Generalitat a Girona, des d’on va promoure la Festa de l’Esport, que encara se celebra. Va ser un dels primers impulsors del torneig MIC de futbol i va treballar incansablement per tal d’aconseguir que Banyoles esdevingués subseu olímpica l’any 1992. És el soci número 1 del C.D. Banyoles, entitat de la qual va ser vicepresident en diverses ocasions, així com del Girona F.C.

Gràcies per la teva confiança i fidelitat

Tots els que formem part de Liderou ens sentim molt orgullosos i emocionats. I volem felicitar la resta de guardonats: l'atleta Esther Guerrero, primera dona que rep aquest guardó; les emprenedores creadores de l'empresa Baby Bites i la religiosa Rosa Dilmé. Especialment emotiu va ser el retrobament amb Dilmé, amb qui Callís havia estudiat el batxillerat i que ha fet, i encara fa als seus 83 anys, una tasca social excepcional a Ruanda.

També volem donar-te les gràcies molt especialment a tu, per la teva confiança i fidelitat. Sentim que aquest premi és un reconeixement a la tradició familiar centenària que representa Liderou i ens anima a continuar treballant per millorar dia a dia.

Últimes Notícies