Notícia

Èxit de participació a la 1ª Fira de l’Ou de Maià de Montcal

Èxit de participació a la 1ª Fira de l’Ou de Maià de Montcal


2018-04-23

Antoni Gaudí deia que “l’originalitat consisteix en el retorn al orígens”. Des de Liderou reivindiquem la nostra historia i tradició com a part del motor que ens impulsa a seguir innovant dia rere dia. Després d’unes intenses jornades a la fira Alimentaria de projecció internacional, aquest cap de setmana hem tornat als orígens per participar a la 1ª Fira de l’Ou de Maià de Montcal, el municipi que acull les nostres granges des de fa més de mig segle.

Ambient familiar, un sol esplèndid, rialles de nens, foodtrucks on se serveixen sense parar unes delicioses truites farcides, xerrades i cuina en directe, passejades amb rucs per la vila i l’entorn, tallers de manualitats i cuina per a nens, mercat d’alimentació i artesania... Quina jornada més animada vam viure diumenge! Un dia rodó com el seu protagonista absolut, l’ou! 
 
El matí va arrencar amb una conferència a càrrec de la nutricionista Mireia Guzmán i un showcooking per conèixer els valors nutricionals de l’ou, la seva versatilitat a la cuina i desmuntar alguns dels mites al voltant d’aquest aliment. A l’hora del vermut, vam gaudir de l’actuació de Montserrat Cristau i Francesc Ubanell. També es van fer concursos per a tots els gustos, de fotos a Instagram i de truites; la Maria, veïna de Maià, va ser la guanyadora indiscutible, amb una supertruita de carxofes, panses i pinyons que n’hi havia per llepar-se’n els dits.
 
Podem afirmar sens dubte que la primera Fira de l’Ou de Maià de Montcal ha estat tot un èxit i l’agosarada idea que se li va acudir un dia a l’alcalde, Joan Guiu, i al seu equip ha tingut el suport absolut del poble i la seva comarca. Ja estem comptant els dies que falten per a l’edició de l’any que ve. Hi esteu tots convidats!
 
Liderou i Maia de Montcal, un amor a primera vista
 
Liderou ha crescut vinculada al poble de Maià des de fa més de cinquanta anys. Quan parlem als nostres clients i als nostres consumidors, sabem que tenim darrere un relat que fa referència a aquest territori i la seva gent. Un producte amb història pot donar valor a la marca que representa, i per sort, nosaltres en tenim... i molta.
 
La vinculació de l’empresa i de la família Callís amb el municipi ve de lluny: l’any 1967 el fundador de l’empresa familiar, Miquel Callís Prat, i la seva dona, Anna Maria, van comprar el terreny per construir-hi una de les primeres granges de pollastres i, cinc anys més tard, al veïnat de Dosquers, van obrir una nova finca per acollir les primeres granges de gallines de posta, on avui s’ubiquen les modernes instal•lacions de producció i el centre de classificació de Liderou.
 
“Els paisatges entre l’Alt Empordà, la Garrotxa i el pla de l’Estany, la proximitat a la natura, els boscos i les tradicions més arrelades van ser un amor a primera vista per al pare. Més tard, va construir una caseta de fusta enmig del bosc on vam passar moltes nits escoltant els udols de la babeca i aixecant-nos de ben matí per menjar un parell d’ous ferrats per esmorzar... eren els millors caps de setmana que podia somniar”. Així recorda els orígens del que és avui Liderou la nostra directora, Dolors Callís, la quarta generació d’una família apassionada per l’avicultura i compromesa amb el territori des de fa més d’un segle.
 
Quan rememora aquella època, a la Dolors li ve a la ment aquella frase de Joan Miró quan parlava del seu mas a Mont-Roig i que va inspirar el quadre “La Masia”: “M’impregnava de l’atmosfera de pagès, aïllat del bullici urbà, en companyia de gats, gossos i aviram... el que per sempre més va ser el miratge de la felicitat completa” ...com per a ella aquella caseta al mig del bosc de Maià de Montcal.
 
 
 
*Peu de foto: La nostra directora, Dolors Callís, amb l'alcalde de Maià de Montcal, Joan Guiu

Últimes Notícies