Notícia

La campanya “L’ou, d’etiqueta” arriba a Girona per informar els consumidors

La campanya “L’ou, d’etiqueta” arriba a Girona per informar els consumidors


2016-03-10

Només el 3% dels catalans sap interpretar el significat del codi imprès a l’ou

Les conclusions per a Catalunya de la segona enquesta sobre hàbits de consum de l’ou, elaborada per INPROVO (Organització Interprofessional de l’Ou i els seus Productes) revelen que només el 3% dels consumidors catalans identifica correctament el codi imprès en aquest.

Les mascotes de la campanya "L'ou d'etiqueta" , Moreno i Clara, han visitat el Mercat del Lleó, on s’ha celebrat una xerrada informativa a l’Aula Gastronòmica en la que hi ha participat la nostra gerent, Dolors Callís. L’acció s’ha complementat amb una formació als alumnes del cicle de cuina i restauració de l’Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar.

La campanya té com a objectiu informar el consumidor sobre la traçabilitat de l’ou, indicada en el seu marcatge i etiquetatge, així com sobre les característiques de la producció d’ous a la UE.

Tots els sistemes de producció garanteixen la qualitat de l’ou i el benestar animal.

L’etiqueta, d’altra banda, indica la data de consum preferent, el pes dels ous, la forma de cria de les gallines i el centre d’embalatge. També n’aconsella la conservació en fred. A més, pot incloure informació més detallada, com ara l’alimentació de la gallina o la composició nutritiva de l’ou. A la UE existeixen quatre sistemes de producció d’ous: de gallina criada en gàbia, de gallina criada a terra, de gallina criada a l’aire lliure (o de pagès) i ecològic. El 40% desconeix el sistema de gallina criada a terra.

Últimes Notícies