Notícia

Suma't als Ous Durs Solidaris

Suma't als Ous Durs Solidaris


2019-05-06

Si et parlem d'Alicia Mas, potser el nom no et diu res, però si diem @yomelopintoyomelocomo segur que coneixes les seves il·lustracions d'aliments a instagram, tan plenes de vida i color. Avui volem parlar-vos del seu vessant més solidàri i convidar-te a col·laborar en l'esdeveniment a favor dels malalts de colitis ulcerosa i malaltia de Crohn, que tindrà lloc el pròxim 16 de maig a Barcelona.

Quan l’Alicia ens va proposar dibuixar els nostres ous ens vam emocionar perquè som molt fans de les seves il·lustracions, però quan la vam conèixer en persona i ens va explicar la seva història com a pacient de colitis ulcerosa i ens va parlar del seu projecte solidari, ens vam emocionar encara més: la seva vitalitat i el seu somriure són contagiosos. 
 
Va ser la raó per la qual ens hem decidit a aportar el nostre petit granet de sorra a l'esdeveniment que tindrà lloc el pròxim 16 de maig al restaurant Casa Muya de Barcelona: un sopar solidari per recaptar fons destinats a la Unitat de Malalties Inflamatòries Intestinals del Institut Germans Trias i Pujol (IGTP)
 
L'esdeveniment està promogut per ‘Ous Durs Solidaris' de la qual l’Alicia n’és impulsora al costat dels seus dos grans amics, Mercé Martí i Luis Jones; conjuntament amb l'equip de recerca del IGTP i Laura Martín, pacient, infermera de la unitat de Crohn i activista/ divulgadora en favor d'una vida millor pels malalts com ella des del seu perfil d’instagram @missbowel.
 
Sens dubte, aquesta malaltia és una gran desconeguda, per això comprendre la quotidianitat del malalt i la seva relació amb el seu propi cos i el seu entorn és fonamental per tal d’avançar en la millora de la seva qualitat de vida. Viure la malaltia és inevitable, com viure-la és una de les claus per a viure millor. I esdeveniments com aquest contribueixen a la seva visibilitat i a continuar avançant en la recerca.
 
En aquest sopar solidari s'uneixen tres veus: pacients, investigadors i els qui, sense ser ni l'un ni l'un altre, podem formar part d'una realitat més comprensiva amb els símptomes i manifestacions de la malaltia.
 
3 ‘ous durs solidaris’ s'han activat en la recerca de molts més. A Liderou ja ens hem sumat a aquesta iniciativa. Vols convertir-te tu també en un ou dur solidari? Consulta el web www.huevosdurossolidarios.org per descobrir com fer-ho.

Últimes Notícies