Notícia

L'ou és ric en nutrients que reforcen el nostre sistema immunitari

L'ou és ric en nutrients que reforcen el nostre sistema immunitari


2020-11-18

S'estima que més de mil milions de persones tenen nivells baixos de vitamina D a tot el món. L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària considera que hi ha evidència suficient per a establir una relació causa-efecte entre la ingesta dietètica de vitamina D i la funció normal del sistema immunitari. Els ous són un dels pocs aliments que contenen aquesta vitamina de manera natural, al costat d'altres nutrients inmunoprotectors, per la qual cosa és un gran aliat per a la nostra salut.

És indubtable que l'alimentació és bàsica per tal de mantenir un bon sistema immunitari i una bona salut. Tot i que la vitamina D pot sintetitzar-se a nivell cutani per exposició a la llum solar, no sempre resulta suficient degut a la baixa exposició real al sol durant els mesos de tardor-hivern o durant períodes de confinament o semi-confinament. Per això, consumir aliments rics en vitamina D podria ser de gran utilitat pel manteniment d'un bon estat de salut i la prevenció de patologies futures.
 
Després de la declaració de la situació de pandèmia provocada pel Covid-19, diversos estudis publicats en revistes mèdiques van confirmar que els pacients afectats per aquest coronavirus tenien nivells baixos de vitamina D. Per això, la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família (SEMG) recomana a la població, a més de prendre el sol de manera controlada, incrementar la ingesta d'aliments que tinguin vitamina D, com el peix blau (salmó, seitons, arengades o sardines), bolets, marisc, fetge d'animals, ous, alvocat, cereals, així com amb aliments enriquits amb aquesta vitamina, com poden ser els lactis.
 
Segons Laura Mª. Bermejo López, Professora Ajudant Doctor del Departament de Nutrició i Ciència dels Aliments de la Universitat Complutense de Madrid i membre del Consell Assessor de l'Institut d'Estudis de l'Ou: “De tots aquests aliments, és important fer un esment especial a l'ou, ja que aquest aliment és molt valuós des del punt de vista nutricional per la seva alta concentració de nutrients: a més de vitamina D, conté vitamines A i B12, seleni o colina, així com altres components bioactius amb evidència científica sobre les seves propietats inmunomoduladores i antiinflamatòries".
 
Amb motiu del Dia Mundial de l'Ou, que es va celebrar a tot el món el passat 9 d'octubre, l'Institut d'Estudis de l'Ou va difondre en els seus canals de comunicació i xarxes socials l'entrevista a la Dra. Ana Mª. López Sobaler, directora del departament de Nutrició i Ciència dels aliments ala UCM, el vídeo de la qual compartim a continuació. Esperem #EggsLoversLiderou que us resulti útil per saber una mica més sobre la relació de l'ou i el nostre sistema immunitari. 
 
Font: Institut d'Estudis de l'Ou
 
L'Institut d'Estudis de l'Ou, una associació sense ànim de lucre creada fa 25 anys per  fomentar la recerca relacionada amb l'ou a Espanya i la divulgació sobre el seu interès com a aliment i el seu adequat maneig. La seva missió és la recerca científica i tecnològica sobre l'ou i els ovoproductes en les matèries que contribueixin al seu coneixement i a la millora de la seva qualitat a més de la defensa de la imatge de l'ou davant les informacions incorrectes o no veraces.

Últimes Notícies